Hva er Frambuleir?

Frambuleir er et sommerleirtilbud til personer med en sjelden diagnose i aldersgruppen 12-30 år.

Sommeren 2024 arrangerer vi igjen sommerleir for deltakere med sjeldne diagnoser i alderen 12 – 30 år, fordelt på tre aldersinndelte leire.

  • Frambuleir 1: *25.juni til 4. juli – barn og unge i alder ca. 12-16 år
  • Frambuleir 2: *9. juli til 18. juli – unge voksne i alder ca. 23-30 år
  • Frambuleir 3: *23. juli til 1. august – ungdom i alder 17-22 år

*Her er arbeidsperioden for hjelpere oppgitt. Deltakerne kommer dagen etter.

For å få gjennomført leirene i disse sommerferieukene ansetter vi mange sommervikarer. På disse sidene finner du informasjonen du trenger om leirene og hvordan du søker om å være hjelper på leir. 

Fellesskap, mestring og opplevelser

Frambuleir er opphold for barn, ungdom og voksne uten foreldre/assistenter.

Hit kommer personer med sjeldne tilstander for å få et avbrekk i hverdagen. Her er det fart og spenning, ro og avkobling, støy og stillhet om hverandre. Senterets beliggenhet ved skog og vann frister til varierte opplevelser utendørs, og inne lokker bassenget, aktivitetshallen og andre aktivitetstilbud. Her er det mulighet for båtturer og kanopadling, samling rundt bålplassen, kunstprosjekter, bordtennisturneringer og filminnspillinger for å nevne noe.

På Frambuleir treffer deltakerne andre i samme situasjon som seg selv. Her slipper de å forklare, her kan de være seg selv. I store og små grupper kan deltakerne treffe gamle og nye venner, utveksle historier og erfaringer og prøve seg på nye aktiviteter. På Frambu utvikler de seg i fellesskap og tøyer grenser på flere områder. Gjennom fellesskapet leirene tilbyr, kan deltakere kanskje bearbeide noen av de utfordringene som kan følge av å det ha en sjelden diagnose.