Hva er Frambuleir?

Frambuleir er et sommerleirtilbud til personer med en sjelden diagnose i aldersgruppen 12-30 år.

For sommeren 2023 er det planlagt tre leire med 44 deltakere på leir 1 og 2, og 36 deltakere på leier 3. For å kunne gjennomføre Frambuleir ansetter vi hjelpere. Sommeren 2023 varer et engasjement som hjelper i ti dager pr. leir. Oppmøte er tirsdag kl. 12:00, selve leiruka varer fra onsdag til torsdag påfølgende uke.

Følgende leirer vil bli arrangert:

  • Frambuleir 1: 28.juni til 6. juli – barn og unge i alder ca. 12-16 år
  • Frambuleir 2: 12. juli til 20. juli – unge voksne i alder ca. 23-30 år
  • Frambuleir 3: 26. juli til 3. august – ungdom i alder 17-22 år

Frambuleir – en opplevelse utenom det vanlige

Fellesskap, mestring og opplevelser

Frambuleir er opphold for barn, ungdom og voksne uten foreldre/assistenter. Hit kommer personer med sjeldne tilstander for å få et avbrekk i hverdagen. Her er det fart og spenning, ro og avkobling, støy og stillhet om hverandre. Senterets beliggenhet ved skog og vann frister til varierte opplevelser utendørs, og inne lokker bassenget, aktivitetshallen og andre aktivitetstilbud. Her er det mulighet for båtturer og kanopadling, samling rundt bålplassen, kunstprosjekter, bordtennisturneringer og filminnspillinger for å nevne noe.

På Frambuleir treffer deltakerne andre i samme situasjon som seg selv. Her slipper de å forklare, her kan de være seg selv. I store og små grupper kan deltakerne treffe gamle og nye venner, utveksle historier og erfaringer og prøve seg på nye aktiviteter. På Frambu utvikler de seg i fellesskap og tøyer grenser på flere områder. Gjennom fellesskapet leirene tilbyr, kan deltakere kanskje bearbeide noen av de utfordringene som kan følge av å det ha en sjelden diagnose.

En hjelpers arbeidsoppgaver

For at leirene skal kunne tilby deltakerne ekte fritids- og ferieopplevelser på en tilrettelagt arena med fokus på mestring og opplevelser, må det hjelpere til. En stor del av deltakerne trenger hjelp til stell, løfting, i matsituasjoner og lignende. Å jobbe som hjelper på Frambuleir er et minne for livet.